Онлайн магазин с iopz.com

Информация свързана с онлайн магазините

Има ли недостатъци онлайн бизнеса

Както всяко нещо, така и онлайн бизнесът има своите недостатъци. Дори като се замислим идеални неща няма, а на прага пред избор: „Дали да имаме собствен онлайн бизнес“, всеки сам трябва да си отговори, кое надделява у него – предимствата или недостатъците му.

Ако трябва да сме точни, в недостатъци на онлайн бизнес може да вмъкнем следните:

Свободата, която дава онлайн търговията на стоки и/или услуги прави хората по-отпуснати. Винаги може да се успокойте, че има време за свършване на дадена и друга нова задача, а много пъти и хората, с които живеем се оказват голяма спънка. Ето, защо е добре, дори онлайн бизнес да развиваме от дома, да имаме регламентирано работно време. Всички „останали“ хора от заобикалящото ви или не обкръжение, трябва да са на ясно, че това, че не излизате, за да ходите на работа, а я вършите от дома си, не значи, че не работите.

Когато бизнесът ви се разрасне може да се появят проблеми с привличането на добри служители, които да ви приемат на сериозно.

За онлайн магазините е важно отношението с доставчици, те също могат да се окажат несериозни в началото.

Сред често срещаните прояви, като недостатък на онлайн бизнеса се нарежда и проблема с имиджа, който е обичаен, въпреки растящата популярност за вашият онлайн магазин или надомната работа.

Понякога в онлайн бизнеса изникват ядове и с местата, които се заемат у дома, въпреки, че ако предлагате стоки, то асортимента и наличността им не са задължителни на всяка цена. Винаги могат да се набавят веднага и на момента.

Сред недостатъците на онлайн бизнеса е и леката изолация, а това понякога влияе над ефективността.

Друг често наблюдаван проблем е свързан със самодисциплината, а липсата й води до спад в нивата на продуктивност.