Онлайн магазин с iopz.com

Информация свързана с онлайн магазините

3 грешки свързани с финансите, които не тряб ва да допускаме в е-търговията

Всеки търговец знае, че има неща, които са недопустими за бизнеса. Когато въпросът опира до съвременният и модерен начин да предлагаме стоки и услуги в интернет, то нещата стават и по-сериозни.

Преди да представим три от основните грешки, които могат да навредят на бизнеса ни, нека разгледаме, какво е нужно в е-търговия.

На първо място, както за всеки бизнес трябва да имаме наличие от стоки и услуги, с тях идват и потенциалните клиенти. Когато двете неща са на лице, започва маркетинговата стратегия, бизнес плана, от които ще се ръководим, както и онлайн магазина. Всяко едно от споменатите налага необходимост от време и внимателно отношение. Да вземем в предвид клиентите. Те няма да са на лице, ако нямаме добра маркетингова стратегия, интернет реклама за онлайн магазина и всичко останало, свързано с продажбите губи своята магия.

Значи в старта на нов бизнес в Интернет всичко трябва да върви в синхрон и по ред.

Ето и три грешки, които не трябва да допускаме в е-търговия:

Грешка №1 е свързана с, често срещаното явление да бъдат смесвани фирмени и лични активи. Разбира се за стартиращият предприемач, в днешно време кредитът е типично нещо, но това по никакъв начин не означава, че изтеглените за бизнес средства, трябва да намерят друго приложение. Друг голям риск, които крие тегленето на кредит за старта на нов бизнес е обезщетението, за което се залага лично имущество. И ако в познатия ни обичаен бизнес инвестицията е твърде голяма, то при е-търговията, голяма част от разходите, които се правят в началото са ограничени. Така, че онлайн магазин не е само модерен начин за предлагане на стоки и услуги, но и една добра възможност за всеки ново стартиращ и с ограничен бюджет предприемач.

Втора груба грешка е използването на фирмените средства не според предназначението. За изпеченият търговец това няма да е често явление, но за по-неопитния може да се окаже фатално. В един момент за новооткрития бизнес да не са достатъчни средствата, а липсата на такива остава предприемача с вързани ръце. Добро решение е и назначаването на конкретно лице, което да управлява капитала на фирмата.

На трета позиция поставяме бързото харчене на фирмени пари. В е-търговия, както казахме инвестицията и вложенията в стоки няма да са така големи, както за реален магазин. И въпреки това винаги трябва да внимаваме, кога и колко, за какво вземаме от заделените от продажбата финанси.