Онлайн магазин с iopz.com

Информация свързана с онлайн магазините

Какво е нужно за добрата визия на онлайн магазина

Може би имате своят онлайн магазин, но до сега не сте си задавал въпроса, какво не му достига, за да е по-успешен и продажен. Предлагаме ви няколко кратки напътствия, които ще допринесат значително за покачване на продажбите.

След като вземем под внимание: дизайн-предоставена информация-програмна част. Продължаваме с началната страница на менюто в онлайн магазина, по която може да се узнае, колко бързо се ориентират посетителите в структурата на проекта и на фона от това да прецени, доколко си струва да се продължи към втора или последваща страница. Както за уеб сайта, така и тук в онлайн магазина е добре да има налична търсачка. Тя не само ще улеснява, но и ще допринася за по-бързо и качествено обслужване на клиентите.

От позиция на предоставяната в онлайн магазина информация, тя трябва да е:

  • Да е добре подредена;
  • Текстовото съдържание да е смислово доказано и вярно;
  • Да е правилно и качествено предоставено описанието на всеки артикул, без правописни грешки;
  • Текстовете да носят ценна информация на потенциалния клиент;
  • Всяка снимка и всеки текст, трябва да предлага актуална информация, която да се поднася приятно на посетителя/клиента и да представя реални неща, които може да очаква и да получи;
  • Както текстовата, така и снимковата информация, трябва да е уникална, а това значително ще допринесе за покачване аудиторията на сайта.

За да е приветлив един онлайн магазин, той се очаква да съдържа нужното количество реклами, без да става банален, чрез многото изпъкващи рекламки и банери.

Важна е и навигационната система, която трябва да притежава всеки онлайн магазин. Тя ще е от голяма полза за посетителите на онлайн магазини с голям капацитет. Представете си, че попадате в нов и огромен супермаркет, където няма указателни табели и такива на различните рафтове и гишета. Как бихте се почувствали?!

Не на последно по значение, но последно за днес място поставяме значимостта на затвореният достъп на онлайн магазина. Все пак да не забравяме, че както в реалната търговия, така и при е-търговията, трябва да се спазва конфиденциалността на всеки. Личната информация, която предоставят клиентите ви, трябва да е защитена от погледите на всички останали.